Jonge muzikanten laten zich inspireren op Muzikantendag

Tussen de 700 en 800 mensen zijn vandaag in de concertzaal Ancienne Belgique langsgeweest op de Muzikantendag van Poppunt, de organisatie die zich inzet voor kiemend muzikaal talent in Vlaanderen. De 11e editie had als invalshoek het brengen van inspiratie en dat is volgens woordvoerster Chloé Rasier zeer goed gelukt. "Vele jonge artiesten hebben hier een dag lang veel kunnen opsteken van oude rotten in het vak."

"Een dag die je natuurlijk wel direct bruikbare tips and tricks oplevert, maar ook met voer voor discussie en een hoofd vol ideeën naar huis stuurt, en dat voor muzikanten van alle niveaus", zo was de Muzikantendag van dit jaar aangekondigd.

De concertzaal van de AB was het epicentrum van de dag en die zat de hele dag goed vol. Geïnteresseerden volgden verschillende sprekers binnen drie grote cases: "Signature sound", "Het album als statement", en "On the road". Zo was er topproducer Mike Crossey, die werkte voor gerenommeerde bands en artiesten als Arctic Monkeys, Jake Bugg, Keane, Foals en The Kooks. En Ivan Kushlick, tourmanager van wereldbands zoals Depeche Mode, Kings of Leon, Metallica, Orbital, Pet Shop Boys en Skunk Anansie.

Volgens Chloé Rasier was ook de "Demofeedback" weer erg populair. Aankomende artiesten kregen er zeer persoonlijke feedback op hun werk van geroutineerde muziekjournalisten, programmatoren, radiopersoonlijkheden, festivalorganisatoren en labelmensen.