Maakten bevrijde slavinnen deel uit van sekte?

Vorige maand zijn drie vrouwen bevrijd uit een huis in Londen. Volgens de politie vormden de slavinnen samen met het koppel dat hen vasthield een soort sekte. Het trio is 30 jaar lang als slavin misbruikt door het koppel.
De buurt van Londen waar de vrouwen werden vastgehouden.

Er blijft nog veel onduidelijk over de slavernijzaak die nu al enige tijd Londen in de ban houdt. Eind vorige maand was een van de drie slavinnen die werden vastgehouden door een koppel, erin geslaagd om een hulporganisatie te bellen. Het trio is daarna bevrijd. De slachtoffers - een Britse (30), een Ierse (57) en een Maleisische (69) - zijn 30 jaar lang opgesloten geweest in het huis.

Volgens de Britse politie zijn de twee daders in de jaren 60 verhuisd van respectievelijk India en Tanzania en hebben ze de twee oudere slachtoffers leren kennen via een gemeenschappelijke politiek-sektarische ideologie. Ze zouden in het huis een soort sekte gevormd hebben. Het is niet duidelijk of de sekte uiteen is gevallen en geleid heeft tot de slavernij of dat de misbruiken tegen de vrouwen deel uitmaakten van de sekte.

Van de Britse (30) wordt zelfs vermoed dat ze in het huis geboren is. Volgens The Guardian zou de man van het koppel de vader zijn van de 30-jarige vrouw. De moeder zou een van de slavinnen zijn. De politie heeft een geboorte-aangifte teruggevonden van de vrouw. Hoewel de jonge vrouw nooit naar school gegaan is, kan ze toch lezen en schrijven, en noemden experts haar "intelligent".

Het koppel is voorlopig vrij op borg, maar hangt een erg zware straf boven het hoofd.