TEW-prof nieuwe voorzitter van Pax Christi Vlaanderen

De algemene vergadering van Pax Christi Vlaanderen heeft zaterdag Michel De Samblanx benoemd tot nieuwe voorzitter. Hij volgt Jo Hanssens op, die de vredesbeweging negen jaar geleid heeft en die na drie termijnen in de raad van bestuur niet meer herverkiesbaar was. Dat meldt Pax Christi Vlaanderen in een persbericht.

Michel De Samblanx maakt sinds 2008 deel uit van de financiële commissie van Pax Christi Vlaanderen en zit sinds eind 2010 in de raad van bestuur. Hij is onder meer hoofddocent auditing aan de faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen, academisch directeur en docent aan de Antwerp Management School.

Hij is ook lid van de Cel voor Financiële Informatieverwerking en voorzitter van het Auditcomité van de Federale Overheid (ACFO). Hij zit voorts in de raad van bestuur van Monnikenheide (gehandicaptenzorg), en is lid van het auditcomité van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA).

Op 11 december zal Michel De Samblanx in zijn nieuwe functie van voorzitter de laudatio uitspreken voor Willem Vermandere als één van de nieuw benoemde Ambassadeurs voor de Vrede.