Zoekacties naar vermiste visser in Gent onderbroken

De gerichte zoekacties aan de Langerbruggekaai in Gent naar een vermiste visser uit Lochristi zijn voorlopig stopgezet. Er is te veel stroming om de zoekactie verder te zetten. Dat is vernomen bij de Cel Vermiste Personen.

Een 29-jarige man uit Lochristi was dinsdagnacht alleen naar de Langerbruggekaai getrokken om er te vissen in het kanaal Gent-Terneuzen. Woensdagochtend trof een familielid zijn voertuig met vissersmateriaal, portefeuillle en gsm aan langs het kanaal.

Het parket van Gent spreekt over een onrustwekkende verdwijning, waarbij er geen aanwijzingen zijn voor een wanhoopsdaad. De familie van de man zegt in Het Nieuwsblad te vrezen dat hij in het water is gesukkeld.

Gisteren voerde de Cel Vermiste personen, samen met de Gentse brandweer, nog gerichte zoekacties op de plaats van de verdwijning. "De gerichte zoekacties aan Langerbruggekaai zijn onderbroken, alles wat we op een zinvolle manier konden doen, is gedaan", zegt Alain Remue van de Cel vanmiddag. "Er is gescand en duikers hebben op een aantal locaties gezocht, maar dat heeft helaas geen resultaat opgeleverd." Momenteel is er een te sterke stroming om nog verdere zoekacties te ondernemen.