"De ziekte valt me bijzonder zwaar, de hele tijd"

De Britse acteur en ex-voetballer Vinnie Jones heeft de voorbije maanden een behandeling voor huidkanker ondergaan. Dat meldt de BBC. Jones is bekend van zijn rollen in films als "Lock, stock and two smoking barrels" en "X-men: the last stand". Nauwelijks enkele dagen geleden maakte acteur Hugh Jackman bekend dat ook hij onlangs de diagnose van huidkanker kreeg.

Naar verluidt merkte Jones in februari een vlekje op onder zijn oog. Aanvankelijk dacht hij dat het een puistje of een wrat was, maar uit verder onderzoek bleek dat het een melanoom betrof. Dat is een van de meest ernstige types van huidkanker. Sindsdien hebben dokters nog meer tumoren op zijn lichaam ontdekt.

"Toen de dokter me vertelde dat ik huidkanker had, wilde ik vooral weten hoe lang dat al het geval was", zegt Jones. "De ziekte valt me bijzonder zwaar, de hele tijd."

Intussen heeft Jones al 3 operaties ondergaan om kwaadaardige gezwellen op zijn huid te laten verwijderen. Zelf geeft hij zijn vroegere levensstijl de schuld voor de kanker. Jones bracht veel tijd door in open lucht, eerst als voetballer en later als acteur in Los Angeles.

Nu werkt hij samen met de Melanoma Research Foundation om mensen aan te zetten bewuster met zonlicht om te gaan. "Voetballers smeren nooit zonnecrème. Nochtans zouden ze dat moeten doen", stelt hij. "Ook kinderen zouden zonnecrème moeten smeren elke keer ze sporten. Als je iets op je huid merkt dat niet goed aanvoelt, moet je het meteen laten controleren."

Het nieuws dat Jones een behandeling voor huidkanker heeft ondergaan, komt nauwelijks enkele dagen nadat bekend raakte dat ook acteur Hugh Jackman onlangs de diagnose van huidkanker heeft gekregen. Ook hij lanceerde de oproep om meer zonnecrème te gebruiken.