"Doctor Who heeft de wereld veroverd"

De jubileumaflevering ter gelegenheid van de 50e verjaardag van "Doctor Who" heeft de Britse sciencefictionserie een vermelding opgeleverd in het Guinness Book of Records als 's werelds grootste zogenoemde "simulcast" ooit. Het programma werd immers in liefst 94 landen tegelijk uitgezonden. Scenarist Steven Moffat toont zich een tevreden man.
AP2013
De huidige hoofdrolspeler Matt Smith.

Miljoenen fans wereldwijd hebben gisteren de jubileumaflevering "The day of the doctor" van de populaire serie "Doctor Who" bekeken. In het Verenigd Koninkrijk alleen al zaten volgens voorlopige tellingen ruim 10 miljoen kijkers voor de buis.

Op definitieve cijfers is het nog even wachten, maar nu al staat vast dat de aflevering een vermelding in het Guinness Book of Records krijgt als grootste "simulcast" ooit. "The day of the doctor" werd immers in niet minder dan 94 landen tegelijk uitgezonden.

In de episode, die 75 minuten duurt, maken zowel Matt Smith, David Tennant als John Hurt hun opwachting. Smith en Tennant namen in het verleden de hoofdrol in de serie voor hun rekening. De aflevering opende met de originele titels uit 1963.

Critici toonden zich achteraf laaiend enthousiast over "The day of the doctor". Ook scenarist Steven Moffat was uiterst tevreden. "Sinds jaren probeert de Doctor anderen te verhinderen de wereld te veroveren. Nu heeft hij het zelf gedaan", zei hij toen hij de vermelding in het Guinness Book of Records in ontvangst nam.