"The hunger games: catching fire" maakt geslaagde entree

Tijdens het openingsweekend heeft "The hunger games: catching fire" wereldwijd 307,7 miljoen dollar (zo'n 227 miljoen euro) opgebracht. In de VS en Canada is de film in geen tijd doorgestoten naar de top van de box office. Daarmee wordt het openingsweekend van "The hunger games" uit maart 2012 ruimschoots overtroffen.
2013 Getty Images
Hoofdrolspeler Jennifer Lawrence.

In de VS en Canada alleen al bracht "The hunger games: catching fire" de voorbije dagen 161,1 miljoen dollar (119 miljoen euro) op. Dat is het tweede beste debuut van het jaar na "Iron man 3" en een absoluut record voor de maand november.

Wereldwijd is de film in 65 landen uitgekomen. Daar liepen de inkomsten op tot 146,6 miljoen dollar (108 miljoen euro). Dat brengt het totale plaatje op 307,7 miljoen dollar of zo'n 227 miljoen euro.

Ter vergelijking: filmstudio Lions Gate gaf ongeveer 130 miljoen dollar (96 miljoen euro) uit voor het maken van de film en nog eens 55 miljoen dollar (40 miljoen euro) voor een wereldwijde reclamecampagne.

Critici zijn over het algemeen positief over "The hunger games: catching fire". In de film gaat heldin Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) opnieuw een strijd op leven en dood aan nadat ze samen met haar kompaan Peeta Mellark (Josh Hutcherson) een revolutie heeft ontketend.