"Voorbarig om over bende te spreken"

De inbraak in de kluizenzaal van de KBC in de Boerentoren enkele dagen geleden, blijkt geen primeur. In januari werd al eens ingebroken in de kluizenzaal van een andere KBC, bevestigt het parket. "Maar het is voorbarig om te zeggen dat er een bende actief zou zijn", beklemtoont het parket.

Donderdag raakte bekend dat er in de kluizenzaal van de KBC-bank in de Boerentoren 14 kluizen waren beschadigd of opengebroken. Gisteren berichtte Het Laatste Nieuws dat er ook in januari al eens ingebroken was in een kluizenzaal van de KBC aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. 

Aan Belga bevestigt het parket deze eerdere inbraak, maar vindt voorlopig geen link tussen beide inbraken. "Het parket en de lokale recherche hebben een intensief onderzoek gevoerd, maar er konden geen verdachten geïdentificeerd worden. Er zijn geen aanwijzingen dat deze inbraak gelinkt is aan de inbraak in de kluizenzaal van het KBC-filiaal in de Boerentoren in Antwerpen, of dat het om dezelfde daders of dezelfde modus operandi zou gaan", zegt parketwoordvoerster Stéphanie Chomé.

De feiten worden apart onderzocht, maar er wordt wel bekeken of er een link is. "Maar daar zijn dus momenteel geen aanwijzingen voor. Zeggen dat er een bende actief zou zijn, is dus voorbarig."

BELGA/WARNAND