Dewinter stuurt zijn dochters uit naar Wallonië

Vlaams Belang zal bij de komende verkiezingen ook deelnemen in Wallonië. Veroniek Dewinter, dochter van, wordt in alle waarschijnlijkheid een van de gezichten van de partij in Wallonië. Dat meldt "De zondag". Het gaat om een symbolische actie, aldus Filip Dewinter.

Na de verpletterende verkiezingsnederlaag vorig jaar lijkt het Belang-kopstuk strijdvaardiger dan ooit. Als Franstalige partijen lijsten indienen in Vlaams-Brabant, dan kunnen wij ook naar Wallonië trekken, luidt het. Vlaams Belang start met twee Waalse lijsten, in Henegouwen en Waals-Brabant. Henegouwen is de provincie van premier Elio Di Rupo (PS) en dat is niet toevallig.

"Di Rupo is volksvijand nummer één. Wij brengen de strijd tegen hem tot aan zijn eigen voordeur. En waarom zouden de Walen niet willen luisteren? Wij kunnen hun bondgenoot zijn. De splitsing van het land zal ook voor hen een goede zaak zijn", luidt het in "De zondag".

De lijsten zullen ingevuld worden door Vlaamse Vlaams Belangers. "Iemand die in Vlaanderen woont, kan deelnemen in Henegouwen of Waals-Brabant. Dat is geen probleem. Ik zou het graag zelf doen, maar ik kan maar op één lijst staan." Als mogelijke kandidaat noemt Dewinter zijn dochter Veroniek. Zijn oudste dochter Karolien duwt mogelijk de lijst voor het Europees Parlement.

Dewinter zelf trekt bij de verkiezingen de federale lijst in Antwerpen. Vlaams Belangvoorzitter Gerolf Annemans trekt de Europese lijst.