Electrawinds gaat niet in op investeringsvoorstel

De Oostendse groenestroomproducent Electrawinds gaat niet in op het reddingsvoorstel van een groep investeerders. Het consortium rond onder meer de investeringsmaatschappij Gimv en Fortino, van gewezen Telenet-topman Duco Sickinghe, wilde 47 miljoen euro investeren in het bedrijf. Electrawinds heeft echter niet gereageerd.

Het voorstel betekende wel een grote verwatering voor de bestaande aandeelhouders.

Omdat Electrawinds niets van zich heeft laten horen, is het voorstel vanavond vervallen. Morgen komt de raad van bestuur van Electrawinds bijeen.

Het bedrijf is de voorbije jaren uitgegroeid tot een grote groenestroomproducent. Het bouwde windmolens, zonnepanelen, en biomassacentrales, maar zoekt al maanden een uitweg voor de grote schuldenlast.