McVie: "Ik wil graag bij Fleetwood Mac terugkeren"

"Als de band me terug zou willen, zou ik erg gelukkig zijn. Maar dat is nog niet gebeurd, dus moet ik afwachten." Met die woorden maakt Christine McVie in een interview met de Britse krant The Guardian duidelijk dat ze graag opnieuw deel wil uitmaken van Fleetwood Mac. McVie verliet de band na 28 jaar in 1998.

In september verraste Christine McVie vriend en vijand toen ze samen met de leden van Fleetwood Mac op het podium stond tijdens enkele concerten in de O2 Arena in Londen. Dat heeft blijkbaar iets bij haar losgemaakt, want in een interview met The Guardian geeft ze nu te kennen dat ze graag naar de band wil terugkeren.

"Het was een geweldige ervaring", zegt ze. "Het voelde alsof ik nooit was weggeweest. Ik klom het podium op en daar waren ze: dezelfde vertrouwde gezichten."

"Ik ben graag samen met de band", gaat ze verder. "Ik hou van het idee samen met hen te musiceren. Ik mis hen. Als ze me terug zouden willen, zou ik erg gelukkig zijn. Maar dat is nog niet gebeurd, dus moet ik afwachten."

McVie verliet Fleetwood Mac na 28 jaar in 1998. Sindsdien woont ze op een landgoed uit de 17e eeuw in Kent in het Verenigd Koninkrijk. "Ik dacht dat ik alles had gegeven wat ik te bieden had op muzikaal vlak", zegt ze daarover. "Ik was overtuigd van het waanbeeld dat ik een Engels plattelandsmeisje wilde zijn. Het heeft me 15 jaar gekost om te beseffen dat ik dat helemaal niet wou."

Normaal zou Fleetwood Mac rond deze tijd verschillende concerten in Australië en Nieuw-Zeeland geven, maar die zijn eind oktober geannuleerd nadat bij bassist John McVie kanker werd vastgesteld. Volgens Christine McVie gaat het intussen beter met haar ex-man. "Hij volgt momenteel een behandeling in Los Angeles. De ziekte werd in een vroeg stadium ontdekt dus hij zal over enkele maanden alweer op de been zijn."