Moebarak ook voor de rechter voor verduistering

De voormalige Egyptische president Hosni Moebarak moet opnieuw terechtstaan. Dit keer wordt hij beschuldigd van verduistering van overheidsgeld. Moebarak zou van 2002 tot 2011 18 miljoen dollar overheidsgeld hebben gebruikt om privéwoningen te bouwen en renoveren.

Moebarak moet ook nog terechtstaan voor de dood van honderden betogers tijdens de protesten tegen zijn regime in 2011. Dit keer luidt de aanklacht verduistering van overheidsgeld. Moebarak en twee van zijn zonen moeten terechtstaan voor de verduistering van 18 miljoen dollar.

De familie-Moebarak zou het geld hebben gebruikt om huizen te bouwen voor privégebruik en voor allerlei verbouwingen. Een datum voor het nieuwe proces is er nog niet. Het is ook niet duidelijk welke straf Moebarak riskeert. Voor het geweld tijdens de opstanden in 2011 riskeert Moebarak nog de doodstraf.

AP2013