Vlaamse film "Offline" wint twee prijzen in Spanje

De Vlaamse regisseur Peter Monsaert is in Ourense in Spanje uitgeroepen tot beste regisseur voor zijn speelfilmdebuut "Offline". De film won ook de Prijs van het Publiek van het 18e Festival de Cine Internacional de Ourense.

"Ik ben bijzonder blij met deze twee prijzen", zegt Peter Monsaert in een eerste reactie. "Voor mij is dit de bevestiging van wat de internationale jury zelf ook aangeeft, dat ik een universele film heb gemaakt waarbij wars van culturele verschillen vooral de herkenbare menselijke emoties ons verbinden."

"Offline" vertelt het verhaal van Rudy Vandekerckhove, een ex-gedetineerde die na zeven jaar achter de tralies zijn leven weer op de rails probeert te krijgen, maar zijn duistere verleden dreigt hem daarbij in te halen. In de hoofdrollen zien we Anemone Valcke en Wim Willaert. De muziek is van Triggerfinger.

Eerder deze week ontving Monsaert de Sabam Award voor beste Vlaamse film 2011/12. Op de Nacht van de Ensors in Oostende ging de film dit jaar aan de haal met drie beeldjes, voor beste scenario, beste mannelijke hoofdrol en beste mannelijke bijrol.