"Eerste stijging uitzendarbeid op jaarbasis sinds 2011"

Voor het eerst sinds september 2011 is de uitzendactiviteit bij de arbeiders in oktober opnieuw toegenomen op jaarbasis. Dat meldt de federatie van hr-dienstverleners Federgon. "Dit is opbeurend nieuws en betekent dat de positieve berichten rond de vertrouwensindicatoren worden bevestigd, zonder dat ik daarmee wil aangeven dat we er al zijn", zegt Paul Verschueren van Federgon.

In oktober is de uitzendarbeid gevoelig gestegen. Bij de arbeiders steeg het aantal uren interimarbeid zelfs met meer dan 2% in vergelijking met september.

De goede cijfers wijzen op een bescheiden economische heropleving, zegt Paul Verscheuren van Federgon. "Het betekent dat een kentering effectief merkbaar is. De uitzendarbeid kan daar als één van de eerste sectoren van profiteren. Het lijkt erop dat bedrijven opnieuw geneigd zijn mensen aan te werven. Het gaat om een voorzichtig herstel. We zijn er nog niet helemaal."

Voorts waren er in oktober ook meer arbeiders met tijdelijke contracten aan de slag dan vorig jaar.

Meest gelezen