"Gewapende man op Yale-campus wellicht hoax"

Op de universiteit van Yale nabij New York zou gisteren een gewapende man rondgelopen hebben, maar de politie kon niemand vinden bij het doorzoeken van de campus. Wellicht gaat het om een flauwe grappenmaker.
De politie doorzoekt de universiteitscampus op zoek naar de man.

De politie kreeg om half tien lokale tijd een anoniem telefoontje van een man die beweerde dat zijn kamergenoot gewapend op weg was naar de universiteit van Yale om mensen te vermoorden.

De politie heeft verschillende straten afgezet en is op de campus op zoek naar de man. "Dat neemt tijd in beslag", zegt David Hartman van de politie. "Velen vertrouwen niet onmiddellijk dat het gaat om de politie die de kamers komt nakijken. We moeten hun vertrouwen winnen." Ondertussen is er al een deel van de campus opnieuw vrijgegeven.

Veel studenten zijn niet op de campus aanwezig wegens vakantie. "De studenten mochten op de campus blijven tijdens de vakantie, maar de meesten zijn gisteren vertrokken", zegt de woordvoerder van de universiteit Tom Conroy.

Zowel op de universiteitswebsite als via de officiële Twitter-account werden studenten opgeroepen binnen te blijven. Uiteindelijk heeft de politie de zoekactie afgeblazen. Er is geen schutter gevonden. Wellicht ging het om een flauwe grappenmaker.