"Heerlijk om op deze leeftijd nog hip te worden bevonden"

Op zijn zestigste heeft Guido Belcanto meer succes dan hij ooit in zijn lange loopbaan heeft gehad. Hij toert langs volle zalen, binnenkort met een Decaporgel. "Het is heerlijk om op deze leeftijd nog hip te worden bevonden", zegt hij.

Hoe verklaart Belcanto dit succes op zijn zestigste? "Ik ben sexy gebleven", grapt de zanger in "Café Corsari". "Mijn zangstem is naar het schijnt mooier, doorleefder geworden", hoort hij wel eens van zijn publiek.

Als sinds hij als twintiger op straat speelde, besefte Belcanto dat hij mensen kan ontroeren met zijn stem. Dus nam hij zich voor om er zijn levenswerk van te maken. "Ik ben een gelukzak dat ik die gave heb meekregen", vindt hij. Belcanto heeft door de jaren heen ook controverse opgewekt, maar "goede kunst is per definitie controversieel".

Begin volgend jaar toert Belcanto met een Decaporgel en muzikale vrienden onder wie Tine Embrechts langs de zalen.