"Zijn brede glimlach maakt mijn dag"

De 6-jarige Danny Keefe heeft een spraakgebrek en een eigenwijze kledingstijl en wordt daardoor soms gepest, maar dat was buiten zijn schoolrugbyteam gerekend. "Niemand zou gepest mogen worden omdat hij anders is."
Danny in het midden met het geruite pak en de hoed.

De 6-jarige Danny uit de Amerikaanse stad Bridgewater heeft kort na zijn geboorte een hersenbloeding gehad en heeft daardoor een spraakgebrek. Dankzij jarenlange intensieve begeleiding kan Danny naar een gewone lagere school gaan. De jongeman heeft een eigen karakter en een eigenwijze kledingstijl. Hij weigert zonder hemd en das naar school te gaan. De combinatie van het spraakgebrek en de kledingstijl zorgt ervoor dat Danny soms het mikpunt is van pesterijen.

De manier waarmee hij omgaat met de pesterijen heeft duidelijk een gevoelige snaar geraakt bij het schoolrugbyteam. Tommy Cooney (11), de aanvoerder van het team, besloot om de pesters aan te pakken. "Danny is zo'n goed mens. Hij valt niemand lastig. Hij is gewoon een 6-jarige jongen", zegt hij aan ABC News. De 11-jarige trok net als Danny een das en een hemd aan om naar school te gaan en spoorde zijn teamgenoten aan om hetzelfde te doen.

Uiteindelijk zijn meer dan 40 kinderen - strak in het pak - komen opdagen om Danny een hart onder de riem te steken. "Hij is een van ons", zegt een 10-jarig teamlid. "Hij maakt mijn dag telkens ik zijn brede glimlach zie", zegt een andere. "Niemand zou mogen gepest worden, omdat hij anders is." Danny was duidelijk ontroerd door reactie van het rugbyteam. "Dit is de beste dag van mijn leven", liet hij optekenen aan ABC News.

lees ook