Adembenemende Belgische timelapsevideo gaat viraal

De 24-jarige Matthew Vandeputte uit Kapellen reisde het afgelopen jaar de wereld rond en nam foto's van Tomorrowland in Boom tot in Sydney, Australië. Zijn timelapsevideo daarover haalt in amper twee weken tijd bijna 1 miljoen views op YouTube.

Matthew Vandeputte (24) uit Kapellen is enkele jaren geleden afgestudeerd als filmmonteur aan het Rits in Brussel. "Ik ben als student begonnen met het maken van dergelijke timelapsevideo's", zegt hij aan onze redactie. "Na mijn studies ben ik dat blijven doen en eigenlijk heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken."

De Kapellenaar heeft onder meer gewerkt voor Tomorrowland en is nu tot december aan de slag in Australië. Het afgelopen jaar heeft hij de wereld rondgereisd. "Ik ben in België, Duitsland, Italië, Israël en Australië geweest met tussenstops in Singapore en Abu Dhabi. Niet alle locaties zitten in de film verwerkt. Ik heb mijn favoriete shots gekozen."

Voor zijn video heeft hij ruim 100.000 foto's genomen op zeer uiteenlopende plaatsen in heel de wereld, van het Tomorrowlandfestival in Boom tot het Sydney Opera House in Australië. De jongeman is weken bezig geweest met de selectie, bewerking en montage van de video en wordt nu beloond met bijna 1 miljoen views op YouTube.

Een timelapsevideo maken is volgens Matthew op zich niet zo moeilijk. "Ik neem meestal een foto, zet een stap opzij en neem dan nog een foto", zegt hij. "Soms zit daar meer tijd tussen, maar meestal gaat het om 3 tot 10 seconden. Alle foto's aan elkaar gemonteerd geven dan het timelapse-effect."

Meer foto's en video's van Matthew vindt u op zijn Facbook-pagina:

lees ook