Belastingzaak De Gucht pas in 2015 bepleit

De rechtszaak rond EU-commissaris voor Handel Karel De Gucht en zijn echtgenote Mireille Schreurs wordt pas begin 2015 bepleit voor de fiscale kamer van de Gentse rechtbank van eerste aanleg.

De voorzitter van de rechtbank maakte vanochtend de datum van het begin van de pleidooien bekend. Het gaat om midden januari 2015.

De Belgische fiscus eist 900.000 euro van De Gucht (Open VLD) in de zaak van een verkoop van aandelen van een zinkbedrijf in 2005. De Gucht realiseerde daar een winst van 1,2 miljoen euro en de fiscus eist nu een deel van dat bedrag.

De zaak werd door de bijzondere belastinginspectie opgemerkt toen die de rekeningen van De Gucht en zijn echtgenote kon inkijken in een andere zaak rond de villa van De Gucht in Italië. Het Gentse hof van beroep beslist op 17 december of de fiscus al dan niet die rekeningen mocht inkijken.