Belgacom zoekt samen met Russell Reynolds naar nieuwe topman

De raad van bestuur van Belgacom heeft, na het ontslag van topman Didier Bellens, beslist om zich voor de zoektocht naar een nieuwe gedelegeerd bestuurder te laten bijstaan door het headhuntersbureau Russell Reynolds. Dat heeft het telecombedrijf laten weten.
BELGA/WAEM

"Russell Reynolds zal een lijst van gekwalificeerde kandidaten opstellen, op basis van een zorgvuldig opgesteld profiel met uitgebreide en gedetailleerde specificaties, waarover een akkoord werd bereikt tussen het bedrijf en de regering", luidt het in een persbericht.

De raad van bestuur zal in een tweede fase samen met Russell Reynolds voorstellen bezorgen aan de regering. Die moet dan de knoop doorhakken over de eigenlijke benoeming. Belgacom benadrukt dat "alle inspanningen er nu op gericht zijn om zo snel mogelijk de meest geschikte kandidaat te vinden".