Bruce Springsteen brengt een nieuwe plaat uit

Bruce Springsteen brengt in januari een nieuw album uit. Dat heeft de Amerikaanse rockzanger zelf bekendgemaakt op Twitter. "High hopes", zoals de plaat heet, ligt op 14 januari in de winkelrekken. Het is het 18e studioalbum van "The Boss".

"High hopes" is een mix van nieuw materiaal, covers en herwerkte tracks. Het titelnummer werd eerder al door Springsteen opgenomen in 1996 en verschijnt deze week als single. Het nummer is oorspronkelijk van The Havalinas, maar Springsteen speelde het dit jaar meermaals op concerten in Australië.

Ook de song "Dream baby dream", een cover van de band Suicide, zou binnenkort uitkomen als single.

Het album bevat voorts ook een nieuwe versie van "The ghost of Tom Joad", een duet met Tom Morello van Rage Against the Machine. Morello speelt mee op verschillende nummers van de nieuwe plaat.