Deze honden wanen zich in "The matrix"

Het is intussen al bijna 15 jaar geleden dat de film "The matrix" uitkwam en de filmtechniek "bullettime" razend populair werd. Bij die techniek lijkt het personage stil te staan terwijl de camera er ronddraait. Enkele YouTubers vonden het hoog tijd om de techniek toe te passen op hondjes.

Wat krijg je als je enkele honden kunstjes laat uithalen en er 52 GoPro-camera's rond plaatst? Een filmeffect de sf-film "The matrix" waardig. In 1999 al, nipt nog tijdens het vorige millennium, kwam de film van de toenmalige Wachowski broers (nvdr. een van de twee broers gaat intussen door het leven als een vrouw) uit en die maakte de "bullettime"-techniek razend populair.

In de scène hieronder ziet u het hoofdpersonage van de film, Neo, de kogels ontwijken. Het is overigens aan die scène dat de filmtechniek zijn naam "bullettime" te danken heeft. Na de film werd "bullettime" te pas en te onpas in allerlei films gebruikt. Enkele YouTubers vonden het intussen dan ook nodig om de techniek toe te passen op hondjes.

Geïnteresseerd hoe ze het filmpje met de honden gemaakt hebben? Hieronder vindt u een video met beelden van achter de schermen:

lees ook