Een op de vijf tankstations ging de voorbije tien jaar dicht

Een op de vijf tankstations in België is de voorbije tien jaar dichtgegaan, hoewel het autopark blijft aangroeien. Op 1 januari van dit jaar waren er 3.158 tankstations in ons land. Dat zijn er zowat 700 minder dan tien jaar eerder, zo schrijft Le Soir.

België en Italië zijn de landen in West-Europa waar de verkochte volumes per tankstation het laagst zijn. In een gemiddeld Belgisch tankstation wordt bijna 2,2 miljoen liter per jaar verkocht. In Frankrijk is dat 3,5 miljoen liter, in Groot-Brittannië zelfs 4,2 miljoen liter.

Paul Mannes, topman van Total België, verwacht dat de komende jaren de kleine tankstations met lagere verkoopvolumes het moeilijk zullen krijgen omdat ze zullen moeten investeren, voornamelijk om te voldoen aan de milieunormen.