Kathleen Cools staat Lieven Van Gils bij in "Reyers laat"

"Reyers Laat" zal vanaf 6 januari elke weekdag te zien zijn. De ploeg wordt versterkt met Kathleen Cools. Zij zal afwisselend presenteren met Lieven Van Gils. Bij "Terzake" wordt Cools vervangen door Annelies Beck.
© VRT - Bart Musschoot

"Reyers Laat" wordt vanaf 6 januari ook op vrijdag uitgezonden op Canvas. Het programma sluit de werkweek af met een terugblik op de voorbije week. De ploeg wordt versterkt met Kathleen Cools. 

Cools kijkt uit naar haar overstap van "Terzake" naar "Reyers Laat". "Ik voelde me nog heel goed bij "Terzake", maar voor mij is dit een kans om een heel ander soort interviews te doen met mensen uit heel verschillende hoeken. Hiermee kan ik een heel andere kant van mezelf aan de oppervlakte laten komen."

Ook Lieven Van Gils is blij dat hij versterking krijgt. "Ik was samen met de ploeg van "Reyers Laat" vragende partij voor de komst van Kathleen. We kennen mekaar al lang: voor we naar de nieuwsdienst trokken, hebben we al samengewerkt bij Studio Brussel."

Bij "Terzake" wordt Kathleen Cools vervangen door Annelies Beck. Zij zal afwisselend presenteren met Lieven Verstraete. "Het is het programma waar ik in 1998 mijn loopbaan bij de nieuwsdienst begon. Ik heb er de stiel geleerd", zegt Beck. Ze blijft ook deeltijds aan de slag als presentator van "Vandaag" op Radio 1.