Mensenhandelaar vrijgelaten na een procedurefout

Een man die veroordeeld was voor grootschalige mensenhandel, is vrijgelaten na een procedurefout. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De man was bij verstek veroordeeld voor de dood van 8 vluchtelingen, onder wie 3 Turkse kinderen. Zij stierven aan boord van een container die van Zeebrugge naar Ierland ging.
Stukken uit het dossier, op het proces in 2003.

De feiten dateren van 2001. De acht illegale vluchtelingen stikten aan boord van een container die uit Zeebrugge was vertrokken. Bij verstek was de man waarom het gaat, veroordeeld. Maar pas in 2012 kon hij opgepakt worden.

Maar het Hof van Cassatie heeft de veroordeling nu geschorst omdat er enkele documenten uit het dossier verdwenen zijn. Er moet nu een nieuwe procedure komen. Door de procedurefout moest de man vrijgelaten worden.