Milde straffen in zaak van kinderverkoop

In Gent zijn milde straffen uitgesproken in een zaak van kinderverkoop. De man van een draagmoeder die intussen overleden is, heeft een voorwaardelijke celstraf en een boete gekregen. De vrouw die de kinderen besteld had, kreeg geen straf.

De draagmoeder was zwanger geworden op verzoek van een vrouw die zelf geen kinderen kon krijgen. Ze beviel uiteindelijk van een tweeling en kreeg daarvoor 13.000 euro. De draagmoeder is intussen overleden.

Haar man, die de vader is van de kinderen, krijgt een voorwaardelijke celstraf en een boete. De vrouw die de kinderen besteld had, krijgt geen straf.

Volgens de rechter is zo'n verkoop verwerpelijk. Maar de rechtbank had ook begrip voor de armoede van de draagmoeder en de hevige kinderwens van de wensmoeder. De kinderen blijven voorlopig ook bij de wensmoeder.