Nederland stuurt DeLange en Waylon naar Songfestival

De Nederlandse artiesten Ilse DeLange en Waylon zullen de kleuren van hun land verdedigen op de 59e editie van het Eurovisiesongfestival in de Deense stad Kopenhagen.
Fotono Photography

Speciaal voor de liedjeswedstrijd vormen Ilse DeLange en Waylon de countryband The Common Linnets, meldt de Nederlandse zender Tros. Het nummer dat de groep in Denemarken zal brengen, is nog niet bekend.

Vorig jaar was Anouk de Nederlandse kandidaat voor het Songfestival. Ze bereikte de finale van de liedjeswedstrijd met het ingetogen nummer "Birds". De laatste keer dat Nederland het Eurovisiesongfestival kon winnen, was in 1975.

Ilse DeLange is een klinkende naam in Nederland. De zangeres brak op jonge leeftijd door en scoorde al verschillende hits met haar countrynummers. Waylon begon zijn carrière ook op jonge leeftijd en scoorde in Nederland een hit met "Wicked ways" in 2009.