Plannen bordeelcomplex in Schaarbeek definitief afgevoerd

De plannen voor een bordeelcomplex in Schaarbeek, naar het voorbeeld van Villa Tinto in Antwerpen, zijn definitief afgevoerd. De gemeente Schaarbeek was al langer tegen het project. Er komen nu appartementen en winkels op de hoek van de Aarschot- en de Kwatrechtstraat.

Volgens schepen Adelheid Byttebier (Groen) is dat een goede keuze. "Dat is niet alleen omdat wij gekant zijn tegen een verdere uitbreiding van het aanbod aan prostitutie. In 10 jaar tijd zijn er 26.000 bewoners bijgekomen. Woningbouw is dus de beste keuze voor onze gemeente."

In het 4.000 vierkante meter grote complex komen er woningen op de verdiepingen. Beneden, in de ruimtes die voor prostitutie bestemd waren, komen er handelszaken. Het zal nog maanden duren voor de procedures voor het nieuwe project rond zijn.