Prins Harry onderuit voor de camera's op zuidpool

De Britse prins Harry is aangekomen op Antarctica om er deel te nemen aan een trekking over de zuidpool voor het goede doel. Er wordt geld ingezameld voor gewonde veteranen. Tijdens een oefentochtje ging de prins al meteen onderuit voor de camera's.
Prins Harry gaat onderuit voor de camera.

Drie teams zullen per dag tot 20 kilometer afleggen, bij temperaturen tot -45° Celsius. Tegen 16 december moeten ze 320 kilometer afgelegd hebben. Het team van de prins (archieffoto in tekst) bestaat uit vier soldaten die een amputatie ondergaan hebben, een gids en een mentor.

Bij zijn aankomst had hij laten weten dat zijn moreel van "zeer goed" naar "het allerlaagste peil" gezakt was. "De weersvoorspelling is ok, maar het ziet ernaar uit dat het slechter wordt. We zullen er het beste van maken, maar we hebben hier niet meteen een blauwe hemel en zonneschijn."

Gisteren kreeg de prins al een voorsmaakje van de tocht door de sneeuw die hem de komende dagen te wachten staat. Hoewel hij voor de camera's onderuitging op zijn ski's, verloor hij zijn gevoel voor humor niet. "Van alle plekken die ik had kunnen kiezen, moet ik uiteraard vlak voor de camera's vallen."