Socialemediagebruiker wil vooral informatie delen

Informatie kunnen delen met anderen blijkt de belangrijkste functie van sociale media. Dat blijkt uit een enquête van de Christelijke Mutualiteiten (CM) bij 2.409 Vlamingen, die gepubliceerd is in het tijdschrift çava?.
2013 Getty Images

Zeven op de tien ondervraagden geeft aan actief te zijn op sociale media. Een kleine helft daarvan vindt "informatie delen met elkaar" de belangrijkste functie van sociale media, gevolgd door "kunnen volgen wat anderen doen" en "makkelijk kunnen afspreken met elkaar".

Facebook is met voorsprong het populairste platform (93 pct), voor LinkedIn (22 pct) en Twitter (18 pct). Bijna de helft van de socialemediagebruikers geeft aan meerdere keren per dag zijn profiel te checken.

Sociale media brengen ook stress met zich mee. De drang om van alles op de hoogte te zijn en om zelf informatie te delen, zadelt de ondervraagden met stress op. Opmerkelijk is ten slotte dat 12 procent laat weten ooit al een lief te hebben gevonden via sociale media en dat zeven op de tien zich zorgen maakt over zijn/haar privacy.