Spoorbonden krijgen uitleg van Cornu

De vakbonden bij het spoor hebben voor het eerst officieel samengezeten met Jo Cornu, de nieuwe topman van de NMBS. De bonden wilden meer uitleg over de herstructurering bij het spoor.

De bonden zijn ongerust over de aangekondigde hervormingen bij het spoor. Daardoor sneuvelen er op termijn 1.000 banen. Een groot aantal werknemers zal ook moeten verhuizen van Infrabel naar de NMBS of omgekeerd. Morgen al is er een eerste bijeenkomst van een technische werkgroep, om praktische oplossingen uit te werken voor die verschuivingen.

Na afloop van de ontmoeting met Cornu waren de bonden tevreden over de aanpak van Cornu. "De openheid bevalt mij in ieder geval en de wil om de problematiek aan te kaarten. Natuurlijk moeten we wachten op de oplossingen", zegt Luc Piens van de christelijke bond. "Als ik mij goed herinner is op 1 september de beslissing genomen dat hij mag beginnen, dat is het begin van het schooljaar. Laten we het rapport afwachten eind juni."