Taylor Swift "sprakeloos" na zo veel lof

De Amerikaanse countryzangeres Taylor Swift is de grote winnaar van de 41e editie van de American Music Awards. De 23-jarige zangeres won vier prijzen, waaronder de award voor artiest van het voorbije jaar. De American Music Awards worden toegekend door de muziekliefhebbers in de VS.

Taylor Swift heeft niet opgetreden op het 41e gala van de American Music Awards, maar ze was wel alomtegenwoordig tijdens het prijzengala in Los Angeles.

De 23-jarige countryzangeres won voor de derde keer in haar carrière de prijs voor beste artiest. Ze won ook de prijs voor beste countryalbum, beste countryartieste en beste pop/rock-artiest.

"Ik ben helemaal sprakeloos. Mijn geluksnummer is 13 en jullie hebben voor mij van het jaar 2013 het meest magische jaar in mijn leven gemaakt. Ik kan jullie niet dankbaar genoeg zijn", aldus Swift. De zangeres gooide het voorbije jaar hoge ogen met haar album "Red".

Justin Timberlake werd drie keer gelauwerd op het gala. Er waren ook prijzen voor One Direction, Macklemore & Lewis en Rihanna. Tijdens de awardshow waren er opgemerkte optredens van onder anderen Katy Perry, Lady Gaga en Rihanna, die voor de gelegenheid met haar moeder op het podium stond. De show werd afgesloten door Miley Cyrus met "Wrecking ball".