"Makkelijke bevalling en kerngezonde baby"

Ze kreeg wereldwijd een massa kritiek omdat ze, acht maanden zwanger, nog altijd met zware gewichten boven haar hoofd stond te zwaaien. Lea-Ann Ellison uit Los Angeles was zwanger van haar derde kind, maar vond dit geen excuus om niet langer te gaan zwoegen in een fitnesscentrum. Dat ze daarvoor opmerkingen als "Dit is gewoon ziek" kreeg, liet ze niet aan haar hart komen. Een drietal weken geleden beviel ze van een zoon, Skyler.

"Mensen zeiden dat ik egoïstisch was om te blijven sporten. Dat ik stom was en dat ik een miskraam zou krijgen. Dat ik alleen maar aan mezelf dacht en niet aan de gezondheid van mijn baby. Maar ik deed het juist voor mocht ik weeën krijgen, voor de bevalling die daarop volgt en vooral voor het herstel nadien", aldus de 35-jarige vrouw in het tv-programma "Inside edition".

"Mijn laatste work-out heb ik op maandag gedaan. Toen voelde ik dat het niet lang meer zou duren. Ik ben dan drie dagen later bevallen."

"Wat wisten die mensen met hun negatieve reacties over mij of waartoe ik lichamelijk in staat was? Wat weten zij eigenlijk van sport tijdens een zwangerschap?" Op Facebook gaf Ellison de "haters" lik op stuk met: "The haters can KISS MY CROSSFIT ASS. Man it feels good to say that. :)"

"De dag na de bevalling van Skyler stond ik al in de keuken te koken. Ik voelde me zo goed. Zijn bevalling was een makkie, als ik die vergelijk met mijn andere twee kinderen. Hij gleed er als het ware uit. Ik heb niet veel moeten persen. Ook al was er een vroedvrouw aanwezig, ik kon het eigenlijk allemaal zelf aan."

"Het belangrijkste is dat ik ook positieve reacties heb gekregen. Van vrouwen die het terecht vonden dat een zwangere vrouw niet negen maanden op een zetel moet liggen."

"Hij is ronduit perfect. Hij was de makkelijkste en meest ontspannende baby waarop ik kon hopen. Zijn eten loopt perfect. Zijn huidskleur is perfect. Eigenlijk alles loopt perfect." Volgens de moeder is zijn favoriete ding momenteel "boobies".

Heel de hetze rond haar work-out deed Ellison alvast besluiten de geboorte beeld-gewijs als volgt voor te stellen:

lees ook