"Twelve years a slave" favoriet Spirit Awards

Het drama "Twelve years a slave" van regisseur Steve McQueen heeft zeven nominaties gekregen voor de Spirit Awards, de prijzen voor de onafhankelijke films of "indies". Daarmee is de Oscarrace officieel van start gegaan.

"Twelve years a slave" is genomineerd in de categorieën beste film, beste regisseur (Steve McQueen), beste acteur (Chiwetel Ejiofer), beste actrice in een bijrol (Lupita Nyong'o), beste acteur in een bijrol (Michael Fassbender), beste scenario en beste cinematografie.

De film vertelt het verhaal van een vrije zwarte man die tot slaaf wordt gemaakt in de zuidelijke Verenigde Staten van de negentiende eeuw.

"Twelve years a slave" krijgt concurrentie van "Nebraska", een komedie van Aleaxnder Payne, het drama "All is lost" van J.C. Chandor, "Frances Ha" ban Noah Baumbach en "Inside Llewyn Davis" van de broers Coen.

De Franse actrice Julie Delpy maakt kans op twee prijzen: ze is zowel genomineerd in de categorie beste actrice als in die van beste scenario voor "Before midnight".

De Spirit Awards worden daags voor de Oscars uitgereikt.