Bekladders moskeeën nog zeker 2 weken in gevangenis

De twintigers die vrijdagnacht drie moskeeën in de buurt van Genk hebben beklad, blijven zeker nog twee weken in de gevangenis. Vanochtend waren ze door de raadkamer onder strikte voorwaarden vrijgelaten, maar het parket van Tongeren is meteen tegen de beslissing in beroep gegaan.

De twintigers hebben, naar eigen zeggen, de feiten gepleegd onder invloed van drank en hebben spijt van hun daden. Vrijdagnacht hebben de twee jongemannen de moskeeën in Sledderlo, Kolderbos en Winterslag beklad met hakenkruisen en beledigingen.

Zelf zeggen ze nu dat ze de feiten gepleegd hebben onder invloed van drank en dat het zeker niet de bedoeling was iets teweeg te brengen. Ze beschouwden het als een stommiteit. De oudste Genkenaar koestert naar eigen zeggen zeker geen haat of wrok tegen mensen die niet blank zijn.

De raadkamer had hen vanochtend vrijgelaten, maar omdat het parket in beroep gaat, blijven ze nog zeker twee weken in de gevangenis.