Ex-rector KU Leuven Mark Waer is ereburger van Leuven

De Leuvense burgemeester Louis Tobback (SP.A) heeft in het stadhuis de titel van ereburger van de stad Leuven verleend aan Mark Waer. Waer was van 2009 tot 2013 rector van de KU Leuven.

Het is sinds enkele decennia een traditie dat gewezen rectoren in Leuven tot ereburger worden benoemd. Dat was ook het geval met Mgr. Honoré Van Waeyenbergh, Roger Dillemans, André Oosterlinck en Marc Vervenne.

Waer studeerde in 1976 af als dokter in de geneeskunde en werd in 1992 benoemd tot hoogleraar Immunologie aan de Faculteit Geneeskunde. Zijn onderzoek spitste zich toe op transplantatie immunologie. Van 1998 tot 2005 was hij hoofdgeneesheer van de UZ Leuven. In 2005 werd hij in de ploeg van rector Marc Vervenne vicerector Biomedische Wetenschappen. Bij de rectorverkiezingen van 2009 versloeg hij in de laatste stemronde huidig minister van Financiën Koen Geens (CD&V).