Extreem weinig orkanen in de Atlantische Oceaan in 2013

Het Atlantische orkaanseizoen was in 2013 uiterst kalm. Slechts twee tropische stormen ontwikkelden zich tot een orkaan, zo meldt de Amerikaanse weerdienst NOAA. Het gaat om het op vijf na kalmste orkaanseizoen sinds 1950. Het orkaanseizoen loopt van juni tot eind november.

De atmosferische omstandigheden waren zeer ongunstig voor de vorming van orkanen in de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico. Dertien tropische stormen kregen een naam toebedeeld, maar slechts twee stormen ontwikkelden zich tot een orkaan. Dat is het laagste aantal orkanen sinds 1982.

Meteorologen hadden nochtans een actief orkaanseizoen verwacht, met 13 tot 20 tropische stormen en 7 tot 11 orkanen.

Vorig jaar richtte de orkaan Sandy een ravage aan in het oosten van de VS. Dit jaar trok enkel de tropische storm Andrea, de eerste van het seizoen, over het Amerikaanse binnenland. De orkanen Ingrid en Humberto groeiden niet uit tot zware orkanen.

Meest gelezen