Grotere pakkans voor wie file omzeilt via parkeerterrein

De politie gaat het aantal controles op snelwegparkings gevoelig opdrijven en viseert hiermee vooral asociale bestuurders die tijdens de ochtendspits parkings en tankstations gebruiken als extra rijstrook om zo de file voor te zijn.
BELGA/WARNAND

U hebt het wellicht ook al gezien - of misschien zelf al gedaan - verschillende automobilisten rijden tijdens de spits snel een snelwegparking op en af om zo de file een stuk af te snijden. Het levert vaak amper tijdswinst op, maar is erg gevaarlijk. De politie gaat voortaan harder optreden tegen de zogenoemde "fileratten".

"De mensen die dit doen brengen de vrachtwagenchauffeurs in gevaar die hier hun rust komen nemen", zegt hoofdinspecteur Frederic Schols. "Ook de mensen die een kop koffie willen komen drinken of komen tanken worden in gevaar gebracht omdat sommige mensen de parking en het tankstation als extra rijstrook gebruiken."

Asociale bestuurders die worden betrapt, kunnen een boete van 55 euro krijgen. "Tijdens de ochtendspits doen we geregeld controles. In een uur tijd hebben we zeker een 200-tal pv's."