Treinbotsing met lichtgewonden in Schaarbeek

In de stelplaats van Schaarbeek is rond 13 uur een lege passagierstrein tegen een vrachtwagen gereden die op de sporen stond. Er vielen vier lichtgewonden volgens de brandweer. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Het ongeluk had ook een impact op de avondspits bij het spoor.

Het was de trein Schaarbeek-Moeskroen die tegen een vrachtwagen botste op een dienstweg vlak bij het vormingsstation van Schaarbeek. De trein duwde de vrachtwagen verschillende meters verder en daarbij raakte de voorste wielas van de sporen. Tot een volledige ontsporing kwam het niet, zegt Frédéric Petit van Infrabel. Na de botsing ontstond ook een kleine brand. 

Nadat er eerst sprake was van twee of drie lichtgewonden, waren het er uiteindelijk vier: de treinbestuurder, een treinbegeleider en twee personen in de vrachtwagen. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk had gevolgen voor de avondspits bij het spoor. Het treinverkeer vanuit Schaarbeek ondervond wat hinder: treinen naar Gent, Doornik en Bergen reden met ongeveer een kwartier vertraging. Er zijn ook twee treinen naar Moeskroen en een naar Liedekerke geschrapt.