VDAB op zoek naar ingenieurs in Griekenland

Vandaag en morgen zijn de VDAB en zeven Belgische werkgevers aanwezig op jobbeurzen in de Griekse steden Athene en Thessaloniki. "Het is de eerste keer dat we in Griekenland op zoek gaan naar kandidaten om onze vacatures in te vullen. Twee jaar geleden deden we hetzelfde in Spanje en Portugal", zegt Gert De Buck van VDAB.

De Belgische bedrijven willen goed 40 ingenieursvacatures invullen in Griekenland. Volgens De Buck past de uitstap naar Griekenland binnen hun standaard-dienstverlening. "Als we de vacatures niet kunnen invullen met Vlaamse werknemers, kijken we in Brussel en Wallonië naar kandidaten. Als ook dat niets oplevert, trekken we de landsgrenzen over."

De bedrijven zijn vooral op zoek naar bouwkundige ingenieurs. "De ingenieursvacatures geraken zeer moeilijk ingevuld omdat de uitstroom uit de technische opleidingen zo laag is. Het zal nog wel even duren voor er opnieuw voldoende Vlaamse kandidaten zijn. Zo veel mogelijk jongeren warm maken voor een technische opleiding blijft daarom onze prioriteit", aldus De Buck.