"Ontroerd dat men zulke oude mensen nog wil zien optreden"

Monty Python gaat nog eens vijf extra reünie-optredens geven. Dat hebben de leden van het Britse collectief bekendgemaakt, nadat de tickets voor hun eerste shows eerder deze week de deur uit waren gevlogen.

John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin hadden vorige week aangekondigd dat ze op 1 juli 2014 in de Londense O2-Arena een reünie-optreden zullen geven, dertig jaar na hun laatste project, de film "The meaning Of life".

Omdat die ene show al na 43,5 seconden uitverkocht was, werden meteen vier nieuwe optredens aangekondigd: op 2, 3, 4 en 5 juli. Maar ook voor die extra optredens was de zaal in een mum van tijd volzet.

Daarom is beslist om nog eens vijf extra speeldata aan de lijst toe te voegen: op 15, 16, 18, 19 en 20 juli, eveneens in de Londense O2-Arena. "We zijn allemaal erg ontroerd dat onze fans nog altijd zulke oude mensen willen zien optreden", zei John Cleese. De tickets kunnen vanaf vrijdag online gekocht worden.

De reünieshows van Monty Python hebben de titel "One down, five to go" meegekregen, waarmee verwezen wordt naar het feit dat een van de zes originele leden, Graham Chapman, in 1989 overleed aan keelkanker.