"We hopen om opnieuw het Sportpaleis te doen"

Ze willen het nog niet met zoveel woorden gezegd hebben, maar de kans is vrij groot dat Koen en Kris Wauters volgend jaar opnieuw in het Sportpaleis staan. "De vibe zit precies wel goed en dan hopen we, ja, dat we het Sportpaleis weer gaan doen", zei Koen Wauters in "Café Corsari".

Clouseau heeft er een muzikale sabbat van vier jaar op zitten, maar is nu terug met een nieuw album, "Clouseau". Het is er eigenlijk vroeger dan verwacht. "Het plan was dat we pas in januari weer zouden starten, maar tegen dan hadden we al 15 nummers", vertellen de broers Wauters over het afgelopen jaar.

Voor Koen Wauters had de nieuwe start best nog wat vroeger mogen komen, maar hij is afhankelijk van zijn broer, die de meeste nummers schrijft. Conflicten zoals die bestaan bij veel andere bands met broederparen, zijn er bij Clouseau nochtans niet. "Bij Oasis schrijft Noel Gallagher de songs, maar hij vindt dat hij ze ook beter zou zingen dan zijn broer, die natuurlijk wel de zanger is", vergelijkt Kris Wauters. "Bij ons stelt dat probleem zich niet. De taken zijn nogal duidelijk afgebakend."

Clouseau gaat met het nieuwe album toeren van april tot het najaar. Veel zalen zijn nu al (bijna) uitverkocht. "De vibe zit precies wel goed en dan hopen we, ja, dat we aan het einde van volgend jaar opnieuw het Sportpaleis gaan doen."