Dak van gloednieuw stadion stort neer in São Paulo

In de Braziliaanse stad São Paulo zijn twee doden gevallen toen een deel van de dakconstructie van de Arena de São Paulo instortte. In dat gloednieuwe voetbalstadion zal in juni volgend jaar de openingswedstrijd van het Wereldkampioenschap Voetbal worden gespeeld.
AP2013

Volgens de eerste informatie heeft een bouwkraan het begeven en is die terechtgekomen op het dak. Daarop is een deel van het dak ingestort.

Aanvankelijk was er sprake van drie dodelijke slachtoffers. Uiteindelijk blijkt het te gaan om twee doden: arbeiders die aan het werk waren op de werf. Een gewonde is overgebracht naar het ziekenhuis. De schade aan het bijna voltooide bouwwerk is aanzienlijk. Mogelijk zal de geplande opleveringsdatum nu moeten worden uitgesteld.

De Arena de São Paulo moet plaats bieden aan 68.000 toeschouwers en wordt na het WK voetbal de thuishaven van de club SC Corinthians Paulista. De grasmat voor het stadion wordt aangelegd door de Belgische firma Desso. De producent van grasmatten, die er aan het werk is, zegt dat de werken zijn stilgelegd en dat er geen Desso-medewerkers gewond zijn geraakt.