Druist Obamacare in tegen religieuze vrijheid?

Het Amerikaanse Hooggerechtshof onderzoekt of een deel van de nieuwe zorgverzekering, de zogenoemde Obamacare, indruist tegen de religieuze vrijheid. Doordat Obamacare anticonceptie terugbetaalt, voelen sommige fanatici zich medeplichtig aan abortus.
A2012

Conservatief Amerika lijkt een nieuwe manier te hebben gevonden om de nieuwe ziekteverzekering aan te vallen door te schermen met de religieuze vrijheid. Doordat Obamacare bijvoorbeeld de morning-afterpil terugbetaalt, voelen sommige religieuze fanatici zich medeplichtig aan abortus. Zij vinden dat de overheid hen geen zaken mag opleggen die indruisen tegen hun religieuze overtuigingen.

Het Amerikaanse Hooggerechtshof buigt zich nu over de zaak, want de voorbije maanden zijn er al verschillende rechtszaken geweest telkens met verschillende uitspraken. Het Hooggerechtshof moet nu klaarheid scheppen. Als de rechters oordelen dat anticonceptie uit de zorgwet moet worden geschrapt, dan is dat een nieuwe klap voor Obamacare, dat al van bij de start geteisterd wordt door problemen.