Fransen trekken prijs voor "péage" licht op

De tarieven van de Franse tolwegen - of "péage" zoals ze in de volksmond genoemd worden - gaan omhoog. Vanaf 1 februari betaalt u gemiddeld 1,14 procent meer. Voor een trip van pakweg Brussel naar Marseilles komt dat neer op zo'n 0,60 euro meer.
AP2007

"De tarieven van de tolwegen gaan gemiddeld met zo'n 1,14 procent omhoog", klinkt het bij het Franse ministerie van Transport. Het gaat om verhogingen tussen 0,7 en 1,6 procent. De verhoging is onder meer een gevolg van een aanpassing van het btw-tarief op tolwegen.

De verhoging die er vanaf februari zit aan te komen is een pak lager dan de gemiddelde verhogingen van de laatste jaren. Ter vergelijking: vorig jaar was het bedrag met 2,5 procent gestegen. Dat de verhoging nu lager is, is vooral te danken aan het overleg tussen de uitbaters van de tolwegen en het ministerie van Transport.