Holding Bois Sauvage koopt proces af

De holding Bois Sauvage heeft een akkoord gesloten met het parket. Morgen zou er een proces beginnen over handel met voorkennis in Fortis-aandelen. Bois Sauvage koopt nu zijn proces af. De holding betaalt een minnelijke schikking, en in ruil komt er geen veroordeling.
Bois Sauvage stond terecht voor handel met voorkennis. Hier een dossier.

Bois Sauvage verkocht eind 2008 voor 2,6 miljoen aan aandelen van Fortis. Volgens het gerecht wist de holding dat die aandelen op korte termijn minder waard zouden zijn.

Topman Luc Vansteenkiste zat ook in de raad van bestuur van Fortis en zou hebben gelekt. Toen de aandelen verkocht werden, waren ze nog 4,5 euro waard. Na het nieuws over de ontmanteling van Fortis was dat nog 1,5 euro.

Het proces zou normaal morgen starten. Bois Sauvage heeft 9 miljoen euro aan het parket betaald om het proces af te kopen. Bij een veroordeling riskeerde Bois Sauvage in het slechtste geval een boete van 30 miljoen euro. In afwachting van een mededeling is het aandeel van de holding ook geschorst op de beurs van Brussel.