Is Brian Griffin dood en begraven?

Grote commotie onder de fans van de Amerikaanse animatieserie "Family guy". In de aflevering van afgelopen zondag is Brian Griffin, de hond des huizes, schielijk komen te gaan. Dit is niet naar de zin van vele duizenden fans die massaal een online-petitie hebben ondertekend om de hond terug tot leven te wekken. Maar is het personage wel echt dood?
© 2013 FOX BROADCASTING
Brian Griffin (rechts) met baby Stewie.

In de aflevering "Life of Brian" van afgelopen zondag, wordt Brian door een auto geraakt. Zijn compagnon baby Stewie probeert hem nog tot leven te wekken met de hulp van een tijdmachine, maar dat blijkt tevergeefs.

Vele fans zijn niet te spreken over het feit dat het personage abrupt uit de serie is verdwenen. Ze menen dat Brian een essentieel onderdeel van de familie Griffin vormde. De "vervanghond" die de makers hebben geïntroduceerd, brengt dan ook geen soelaas.

Een online-petitie om Brian weer tot leven te wekken, is inmiddels meer dan 80.000 keer ondertekend. "De schrijvers hebben niet zomaar een creatie gedood, ze hebben een hond afgemaakt die de voorbije 15 jaar in ons huis woonde", motiveren de organisatoren van de petitie hun eis. "Ze hebben de hond gedood waarvan we allemaal zijn gaan houden. Ze hebben Amerika's hond vermoord!"

"Keuzes zijn steevast in het belang van de serie"

Niet iedereen is echter overtuigd dat Brian Griffin definitief dood is. Zo heeft het brein achter de serie Seth MacFarlane nog niet officieel op het "overlijden" gereageerd. Verschillende critici menen daarom dat het weinig waarschijnlijk is dat de hond écht dood is. "Iedereen zal "Family guy" met aandacht overladen als het dode personage over twee weken weer opduikt, niet waar?", beweert auteur Alan Sepinwall.

In een interview met E! News hield producent Steve Callaghan de lippen echter stevig opeen. Hij wilde enkel kwijt dat het idee om Brian uit de serie te knippen door de schrijvers werd gezien als "een leuke manier om de reeks wakker te schudden". "Onze fans zijn slim genoeg en zijn onze show lang genoeg trouw gebleven om te weten dat ze ons kunnen vertrouwen", zei hij. "De keuzes die we maken zijn steevast in het belang van de serie."