Overheidsdienst Financiën niet te spreken over hervormingen

Bij verschillende overheidsdiensten Financiën is vandaag actiegevoerd. In Antwerpen kwamen ongeveer 250 personeelsleden op straat. Ze zijn niet te spreken over de hervormingen die doorgevoerd worden zonder overleg.

De personeelsleden vinden dat de hervormingen worden doorgevoerd zonder dat er geluisterd wordt naar de argumenten van de vier vakbonden. "De overheid is op heel veel punten verkeerd bezig", zegt Marc Nijs van het ACV. "We proberen ze te overtuigen van onze argumenten, maar ze luisteren niet en doen gewoon verder."

Van de 11.000 mensen die tussen 2009 en 2016 met pensioen gaan, zal de helft vervangen worden. Volgens de actievoerders brengt dat de goede werking van de dienst in gevaar.

Volgens Nijs bestaat de kans dat er verdere acties komen als de overheid niet luistert. "We proberen kalm naar de overheid te gaan in de hoop dat ze naar ons luisteren. Noem dit een verwittiging. Er zijn nog heel wat sterkere acties mogelijk waarvan het publiek mogelijk schade zou kunnen ondervinden."

Minister van Financiën Koen Geens (CD&V) heeft een overleg beloofd, maar dat komt volgens de vakbonden te laat.