Prinses Astrid opent Antwerpse baroktentoonstelling in India

In de Indiase havenstad Mumbai heeft prinses Astrid de tentoonstelling "Flemish Masterpieces from Antwerp. Exclusive Paintings and Engravings from the 17th Century" geopend. De opening gebeurde tijdens de economische missie die de prinses er leidt. De expo toont topwerken uit de collecties van het voor renovatie gesloten KMSKA (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen) en het Museum Plantin-Moretus.

"Flemish Masterpieces from Antwerp" is een initiatief van de Antwerpse haven en moet aantonen dat de havensteden Antwerpen en Mumbai, en bij uitbreiding heel België en India, niet alleen goede economische banden hebben, maar ook culturele.

"Deze prenten en schilderijen zijn als het ware Vlaamse ambassadeurs die getuigen van de goede relaties tussen Mumbai en Antwerpen", vindt de Antwerps havenschepen Marc Van Peel. "Ze staan symbool voor de wil die er is om zowel op economisch, cultureel en educatief vlak de handen in mekaar te slaan."

De waardevolle stukken, van o.a. Rubens, Jordaens en Teniers, zijn nog tot 28 februari 2014 te zien in het Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya (CSMVS) museum. Dat werkte eerder ook al samen met het British Museum en het Louvre. Jaarlijks trekt het CSMVS museum meer dan één miljoen bezoekers.