Stageplaats geweigerd, want "donker gekleurde (neger)"

Een jongeman die een stageplaats zocht bij een winkel in Arnhem in Nederland werd geweigerd wegens zijn huidskleur en die reden werd niet alleen intern in het bedrijf rondgemaild, maar werd ook per ongeluk teruggestuurd naar de sollicitant.

Een medewerker van een elektronicawinkel uit de Nederlandse stad Arnhem heeft een stagiair geweigerd voor zijn huidskleur. In het mailtje dat de medewerker stuurde staat: "Heb nog even gekeken is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger). En op zijn cv weinig tot geen ervaring met computers enz." De e-mail was bestemd voor de eigenaar van de winkel, maar kwam per ongeluk bij de sollicitant zelf terecht.

Het mailtje is opgedoken op verschillende sociale media en heeft heel wat reacties uitgelokt. "We hebben een grote fout gemaakt", zegt de eigenaar in een reactie aan Omroep Gelderland. "Wij willen ons distantiëren van elke vorm van racisme." Volgens de man is er een mailtje met excuses teruggestuurd naar de sollicitant en zou hij met zijn moeder hebben gebeld.

De medewerker die de e-mail in kwestie verstuurde, zal "passend" worden gestraft en zit voorlopig thuis van zijn werk. Doordat op Twitter en Facebook zowel zijn naam als zijn contactgegevens circuleren, heeft hij al verschillende dreigtelefoontjes gekregen.